Manøvrer i store Excel bøker med hyperlinker


Ofte blir Excel arbeidsbøker veldig store og ditto uoversiktlige. Ofte kan store modeller ha 50 ark, og da sier det seg selv at det ikke blir enkelt å holde oversikt over hvor du er til enhver tid.

En forholdsvis enkel metode for å gjøre slike store Excel arbeidsbøker enklere å manøvrere i er å lage en forside med en meny som er hyperlinket til hvert enkelt ark.  En slik hyperlinket forside kan f.eks. se slik ut:

meny

På hver av de andre arkene lager du en hyperlink tilbake til forsiden, slik at du går via forsiden for å manøvrere i modellen.

tilbakelink

Å legge inn hyperlinker er veldig enkelt.  Stå i den cellen du vil ha en hyperlink i.  Høyreklikk, og velg hyperlink nederst i menyen.  Du får da opp en dialogboks, der du kan velge noen ulike alternativer.  Velg Place in this document og det arket du ønsker å linke til:

hyperlink

Det ligger da en link til arket RI Macro på forsiden.


2 kommentarer til “Manøvrer i store Excel bøker med hyperlinker”

  1. Spennende med å ha kontroll på et stort antall ark i en bok.
    Finnes det en dynamisk formell som kan skrives i «Sideoversikten» i boka som kan kopieres med hyperlinker til hver side. Stilig hvis den også er så dynamisk at navnendringer på ark blir oppdatert med riktig navn i linken.
    Mvh
    Bent Ove Fauske

    • Nei, men jeg vet det finnes. Vi har en modell på jobb som gjør det. Tipper det er visual basic involvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »